Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Facturen verzenden en ontvangen in UBL

UBL is een relatief nieuw begrip in facturatieland. Het is boven komen drijven als de nieuwe standaard voor het elektronisch uitwisselen van o.a. facturen.

Wat is UBL?

Hoewel een PDF ook een elektronisch document is, is het voor computers lastig om in te kunnen lezen, aangezien de gegevens niet gestructureerd zijn. Met UBL is dit verleden tijd, en wordt er bij een e-mail, naast een PDF, ook een apart bestandje meegestuurd. Dit bestandje bevat dezelfde informatie als de PDF, maar dan in een door de computer leesbaar formaat. Een ontvangen inkoopfactuur waaraan zo'n bestandje is gekoppeld, wordt door Gripp volledig automatisch ingelezen. Alle regels, kortingen, BTW-tarieven en totaalbedragen worden herkend. Wanneer je relaties voorzien zijn van een KvK-nummer, wordt ook de leverancier herkend. Tot slot probeert Gripp een zo goed mogelijke schatting te maken van het grootboek waar de inkoop bij hoort, op basis van statistische informatie uit het verleden. Hiermee wordt het verwerken van een inkoopfactuur een kwestie van controleren en accorderen! Efficiënter administratie voeren, minder kans op fouten, en kostenbesparing zijn de grootste voordelen van het werken met UBL.

Vraag jouw leveranciers om facturen met UBL erin

We merken dat steeds meer bedrijven UBL gaan ondersteunen. Soms moet een leverancier dit echter expliciet aanzetten. Je kunt je leveranciers daarom vragen of ze jou de facturen ook in UBL-formaat toesturen.

Instellen van jouw Gripp-inbox

Gripp bevat een inbox voor inkoopfacturen. Alles over het ontvangen van inkoopfacturen in Gripp lees je op onze supportpagina.

Gripp verzend altijd facturen met een UBL bijlage

In Gripp worden alle verkoopfacturen sinds 2017 standaard voorzien van een UBL-bijlage. Hiermee dragen we bij aan de verdere automatisering en tijdsbesparing voor alle Gripp-gebruikers in Nederland.
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Inkoop
Video
Factureren
Video
Contracten

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!