Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Export naar Muis

Hieronder volgt de uitleg over hoe je facturen uit Gripp importeert in Muis. Om te beginnen gaan we naar Instellingen (via tandwiel) > tabblad Financieel > Instellingen voor de boekhouding-export. Klik rechtsboven op Bewerken en selecteer in het veld Mijn boekhoudpakket Muis. Vul de velden Codes betalingdswijzen, Dagboekcodes, Tegenrekeningen en Sluitrekeningen met gegevens die je haalt uit Muis. Sla de wijziging op.
Afbeelding
Vervolgens gaan we naar Facturen in Gripp. Daar vind je onder Acties de knop: "Download export voor boekhouding...". In de pop-up kun je aangeven welke periode je wilt downloaden en voor welk boekhoudpakket. Kies hier voor Muis. Klik vervolgens op de link "Download bestand voor boekhouding". Let er op dat bij de producten de grootboekrekeningen zijn ingevuld. Dit moet ook gebeuren bij het boeken van de inkoopfacturen. Vergeet je dit, dan zal je hiervoor een melding krijgen bij het aanmaken van het bestand.
Wanneer je het bestand hebt gedownload, zijn we toe aan het importeren in Muis. Dit is overigens vrij simpel. In het downloadbestand zitten vier onderdelen die je in een bepaalde volgorde moet importeren. Dit zijn de vier bestanden die in de export file zitten.
Afbeelding
Als eerste dien je de debiteuren en crediteuren te importeren, daarna de inkoopboekingen en verkoopboekingen. Dit moet absoluut in deze volgorde gebeuren. Je start Muis op en gaat naar de iMuis verkenner. Dan kom je in het volgende scherm terecht.
Afbeelding
Hier kies je voor XML/Excel inlezen, daarna krijg je het volgende.
Afbeelding
Kies hier de bestanden in de juiste volgorde en druk op “Inlezen”. Na alle bestanden te hebben ingelezen ben je klaar.
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Factureren
Video
Contracten

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!