Export naar Informer

Hieronder volgt de uitleg van Informer over hoe je facturen uit Gripp importeert in Informer. Om te beginnen gaan we naar Facturen in Gripp. Daar vind je onder Acties de knop: "Download export voor boekhouding...". In de pop-up kun je aangeven welke periode je wilt downloaden en voor welk boekhoudpakket. Kies hier voor Informer. Klik vervolgens op de link "Download bestand voor boekhouding". Let er op dat bij de producten de grootboekrekeningen zijn ingevuld. Dit moet ook gebeuren bij het boeken van de inkoopfacturen. Vergeet je dit, dan zal je hiervoor een melding krijgen bij het aanmaken van het bestand. Wanneer je het bestand hebt gedownload, zijn we toe aan het importeren in Informer.

Verkoop- en inkoopfacturen importeren

Binnen het externe factureersysteem moet alle relevante informatie aanwezig zijn die nodig is voor de verwerking van de boekstukken in het programma van Informer. Bovendien moet u er rekening mee houden dat de grootboekrekeningen die u in het factureersysteem gebruikt, al in het grootboekrekeningschema van het programma van Informer aanwezig moeten zijn.

Importeren in Informer

• Kies het menu Boekhouding > Import/Export > Import verkoopfacturen of Import inkoopfacturen. Het venster Select import file wordt geopend waarin u het bestand dat de te importeren gegevens bevat, kunt opzoeken en selecteren.
  • Selecteer het gewenste bestand en klik op OK. De melding Wilt u verkoopfacturen importeren uit [pad en naam importbestand] of Wilt u inkoopfacturen importeren uit [pad en naam importbestand] verschijnt op het scherm.
  • Klik in de melding op "Ja" om door te gaan. De melding Heeft u een backup gemaakt? verschijnt op het scherm.

Als u geen back-up heeft gemaakt maar dat wel eerst wilt doen, klik dan in de melding op Nee. Het importproces wordt dan afgebroken. Nadat u een back-up heeft gemaakt begint u opnieuw met importeren.

• Klik in de melding op “Ja” als u al een back-up heeft gemaakt of als u geen back-up wilt maken. De gegevens worden geïmporteerd. Als het te importeren bestand groot is, kan dat even duren. Zodra het importeren voltooid is, wordt het venster Afdrukken geopend.
  • Selecteer de wijze van afdrukken en klik op OK. Het overzicht Logboek import verkoopfacturen of Logboek import inkoopfacturen wordt aangemaakt en eventueel afgedrukt.
  • Controleer het overzicht op eventuele foutmeldingen.
  • Geïmporteerde facturen kunt u via de module Facturatie niet afdrukken.