Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Export naar Exact Online

Hieronder volgt de uitleg over hoe je facturen uit Gripp importeert in Exact Online. Om te beginnen gaan we naar Instellingen (via tandwiel) > tabblad Financieel > Instellingen voor de boekhouding-export. Klik rechtsboven op Bewerken en selecteer in het veld Mijn boekhoudpakket Exact Online. Vul de velden Codes betalingdswijzen, Dagboekcodes en Tegenrekeningen met gegevens die je haalt uit Exact Online. Sla de wijziging op.
Afbeelding
Vervolgens gaan we naar Facturen in Gripp. Daar vind je onder Acties de knop: "Download export voor boekhouding...". In de pop-up kun je aangeven welke periode je wilt downloaden en voor welk boekhoudpakket. Kies hier voor Exact Online. Klik vervolgens op de link "Download bestand voor boekhouding". Let er op dat bij de producten de grootboekrekeningen zijn ingevuld. Dit moet ook gebeuren bij het boeken van de inkoopfacturen. Vergeet je dit, dan zal je hiervoor een melding krijgen bij het aanmaken van het bestand. Wanneer je het bestand hebt gedownload, zijn we toe aan het importeren in Exact Online.
Afbeelding
Naast de gebruikersnaam rechtsboven vind je de bedrijfsnaam, in bovenstaand voorbeeld is dit Demo. Daar klik je op en er zal een menu worden uitgevouwen. In dat menu kies je voor Import/Export. Dan kom je in het volgende menu terecht.
Afbeelding
Het bestand dat je hebt gedownload vanuit Gripp is een XML-bestand. Je kiest daarom bij “Methode” voor XML. Dan kom je in het volgende scherm terecht.
Afbeelding
In dit overzicht kies je voor Financieel – Transactie – Import en dan krijg je het volgende scherm.
Afbeelding
Zoek het bestand dat je wilt importeren en kies een dagboek. Klik daarna op Valideren. Na het klikken op Valideren krijg je een melding of het XML-bestand geldig is of niet. Als het geldig is dan krijg je de vraag of je het wilt importeren, hierbij druk je op 'Ja'. Daarna is het bestand verwerkt in Exact.
Afbeelding
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Factureren
Video
Contracten

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!