Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Koppeling met Campaign Monitor

In Gripp kunnen de contactgegevens van subgroepen van relaties automatisch (simpelweg aan te geven met een tag), gepusht worden naar nieuwsbriefsysteem Campaign Monitor. Op deze pagina lees je hoe je de koppeling instelt, en hoe deze precies werkt.

Hoe werkt het?

De Campaign Monitor koppeling houdt alle relaties gesynchroniseerd met de mailinglijsten die in Campaign Monitor staan. Je kunt zelf aangeven welke relaties met een bepaalde tag op welke mailinglijst in Campaign Monitor terecht moeten komen. In Gripp hoef je in het vervolg dus alleen nog maar een relatie of contactpersoon van een bepaalde tag te voorzien, waarna deze automatisch in Campaign Monitor terechtkomen.

Wat doet het precies?

Stel, je hebt in Gripp een groot aantal relaties staan. Sommige daarvan willen graag jouw wekelijkse nieuwsbrief ontvangen. Wanneer je deze relaties voorziet van de tag 'Nieuwsbrief', en in de instellingen aangeeft dat alle relaties met de tag 'Nieuwsbrief' gesynchroniseerd moeten worden met de Campaign Monitor mailinglijst "Wekelijkse nieuwsbrief", dan worden deze elke dag automatisch doorgezet naar Campaign Monitor.
Wanneer een e-mailadres wijzigt in Gripp, dan wordt ook dat netjes afgehandeld, en zal Campaign Monitor voorzien worden van het nieuwe adres. Wanneer je de tag "Nieuwsbrief" verwijdert, dan gaat Gripp er vanuit dat de betreffende relatie niet langer ingeschreven wil staan op de "Wekelijkse nieuwsbrief" lijst in Campaign Monitor, en zal het de inschrijving verwijderen.
Je kunt meerdere tags koppelen aan een mailinglijst. De synchronisatie kijkt alleen naar relaties die in Gripp staan, en laat de originele inschrijvingen op de mailinglijst intact.

Hoe stel ik de Campaign Monitor koppeling in?

Om met Campaign Monitor te kunnen koppelen, is het allereerst nodig om een account aan te maken. Je kunt dit doen op de pagina van Campaign Monitor
Gripp heeft de API-key nodig die je in Campaign Monitor kunt aanmaken. Dit is de 'sleutel' om met Campaign Monitor te kunnen praten. Wanneer je bent ingelogd in Campaign Monitor, dan zie je rechtsboven een menu met daarin jouw Manage Account. Vervolgens klik je op de pagina op API-keys, en maak je onder het kopje Your API keys een nieuwe API-key aan. Deze sleutel heb je nodig om in Gripp de koppeling te leggen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ga vervolgens in Gripp via het tandwieltje linksonder > Instellingen > naar het tabblad Integraties en klik op Bewerken. Onder het kopje Campaign Monitor kun je de API-key invoeren die je zojuist hebt aangemaakt. Wanneer je deze hebt ingevuld, druk je op de knop Haal alle mailinglijsten op. Gripp haalt nu de beschikbare mailinglijsten op waarmee gesynchroniseerd kan worden. Wanneer dat is gelukt, wordt het formulier zichtbaar waarmee één of meerdere koppelingen ingesteld kunnen worden. In het eerste veld kun je de Campaign Monitor mailinglist selecteren. In het tweede veld de tag. Relaties met deze tag zullen daarna gesynchroniseerd worden met Campaign Monitor.
De synchronisatie wordt elke nacht automatisch uitgevoerd. Wanneer je echter op het punt staat een nieuwsbrief de deur uit te doen, en je hebt die dag nog een aantal relaties voorzien van de betreffende tag, dan kun je de synchronisatie ook handmatig starten door op de knop 'Nu syncen' te drukken.
api

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!