Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Bankrekening koppelen via Ponto

Deze functionalteit verkeert momenteel in de bèta-fase, en kan dus nog kinderziektes bevatten.
Deze functionaliteit is onderdeel van Gripp Plus.

Wat houdt de live-koppeling precies in?

Met de Ponto-live koppeling, behoort het handmatig downloaden en importeren van MT940-bestanden tot het verleden. Zeker wanneer het een vaak herhaalde actie is, kun je veel tijd besparen door dit proces te automatiseren. Met de Ponto-koppeling verschijnen banktransacties elke ochtend automatisch in je bank-overzicht in Gripp.

Een Ponto-account aanmaken

Om gebruik te maken van de live-koppeling, moet je eerst een Ponto account aanmaken. Alle informatie, inclusief de prijzen, vind je op de website van Ponto. Binnen je Ponto-omgeving, kun je de koppeling met je eigen bank leggen, en de betreffende rekeningen selecteren. Welke rekeningen beschikbaar zijn, is afhankelijk van je bank.

Rekening koppelen in Gripp

Om een rekening te koppelen, klik je op de Bank-pagina rechts op Rekening koppelen. Het scherm dat zich nu opent bevat een selectie van de bank waar Gripp mee kan koppelen. Bij een aantal banken zie je de melding Via Ponto. Voor deze banken is een Ponto-abonnement vereist.
Afbeelding
Na het klikken op een van de iconen, wordt je naar de Ponto-website geleid. Daar kun je inloggen met de gegevens van de vorige stap. Ponto maakt gebruik van 2-factor-authenticatie, waardoor je, bijvoorbeeld via een SMS, voorzien wordt van een additionele code.
Let op: vergeet niet om het vinkje (rode cirkel) aan te zetten!
Afbeelding
Na terugkeer in Gripp krijg je een overzichtje van de rekening waarvoor je in Ponto toestemming hebt gegeven om te delen met Gripp.
Afbeelding
Klik per rekening die je wilt koppelen op de knop "Koppeling activeren...". Je krijgt dan de mogelijkheid om een begindatum in te stellen. De begindatum is beperkt, en moet altijd hoger zijn dan de oudste datum van onderstaande:
  • Het begin van dit kalenderjaar
  • De laatste transactiedatum die al bekend is in Gripp voor deze rekening
  • De laatste datum die door de bank is doorgegeven (sommige banken gaan slechts enkele maanden terug in de tijd).
Afbeelding
Klik vervolgens op "Transacties inladen". Je rekening is nu succesvol gekoppeld! Binnen een uur zullen de gegevens beschikbaar zijn in jouw Gripp-omgeving. Je zult de pagina daarna even moeten verversen.

Toestemming is 90 dagen geldig

De PSD2-wegeving, die de mogelijkheid geeft om je banktransacties te delen met derde partijen, heeft een beperking ingebouwd: een verleende toestemming is altijd maximaal 90 dagen geldig. Na deze 90 dagen zul je opnieuw moeten inloggen bij Ponto, om wederom toestemming te verlenen aan je bank.

Koppeling stopzetten

Door rechts op de naam van de rekening te klikken, krijg je de details van deze rekening te zien. Je kunt de naam en de kleur hier aanpassen. Tevens vind je de knop "Ontkoppelen", waarmee je de koppeling kunt beëindigen.
Let op: je beëindigd alleen de koppeling tussen Ponto en Gripp, en niet de koppeling tussen jouw bank en Ponto. Eventuele abonnementskosten die je bij Ponto hebt, blijven doorlopen. Zorg dus ook dat je de koppeling daar tijdig stopt.

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!