Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Algemene informatie over Relaties

Je relaties vormen het hart van je bedrijf. In Gripp kun je relaties eenvoudig beheren, en kun je belangrijke informatie gemakkelijk kwijt. Een nieuwe relatie maak je aan door naar Relaties te gaan en te klikken op Nieuwe relatie aanmaken. In de pop-up kun je kiezen voor Bedrijf of Particulier. Wanneer je de gewenste optie hebt geselecteerd, dien je onderstaande tabbladen door te lopen en in te vullen.

Tabblad Dashboard

Afbeelding
In het tabblad dashboard vind je verschillende gegevens terug van een relatie. Dit zijn bijvoorbeeld de naw-gegevens, maar ook openstaande facturen, offertes en lopende opdrachten en contracten. Al deze gegevens worden als link getoond en door er op te klikken ga je er direct naar toe. Rechts zie je een lijstje met Contactpersoon, Offertes etc. Als je hier op klikt dan krijg je een totaal overzicht van Contactpersonen, Offertes etc. van waaruit je weer kan door klikken.

Tabblad bedrijfsgegevens

Afbeelding
In dit tabblad zie je de bedrijfsnaam, telefoonnummer etc en tevens de naam van een contactpersoon.

Tabblad Adressen

Afbeelding
In dit tabblad zie je de verschillende adressen voor een relatie. Bij de landkaart op de relatiepagina kan met één druk op de knop direct een route gepland worden in Google Maps van jouw bedrijf naar je relatie. Handig om snel te kijken wat de reistijd is en of er nog files te verwachten zijn!

Tabblad Financieel

Afbeelding
In dit tabblad kom je de bankgegevens, BTW-nummer en KVK-nummer van de relatie tegen. Hier kun je tevens aangeven of je facturen per e-mail of per post wilt versturen bij Factuur verzenden.
Afbeelding
Onder Standaardwaarden kun je voor zowel Verkoop als Inkoop de betaalwijze, een eventuele afwijkende betalingstermijn, de BTW, een grootboek en een kostenplaats instellen. Een afwijkende betalingstermijn stel je in wanneer de betalingstermijn van je relatie afwijkt ten opzichte van de standaard betalingstermijn (.. dagen na factuurdatum herinneren), die je in een eerder stadium bij Instellingen > Factuurfases bijvoorbeeld op 30 dagen hebt gezet. Heb je nu een klant die standaard pas na 60 dagen betaalt, dan voer je bij de afwijkende betalingstermijn Verkoop van de deze relatie 60 in. Het kan ook zijn dat je een leverancier binnen 14 dagen moet betalen. In dat geval voer je bij de afwijkende betalingstermijn Inkoop 14 in.

Tabblad Tariefuitzonderingen

Afbeelding
In dit tabblad kun je per product een afwijkende prijs invoeren, indien je met deze relatie bepaalde prijsafspraken hebt gemaakt. Gebruik je dit product in een offerte of opdracht voor deze relatie, dan hanteerd Gripp automatisch deze afwijkende prijs.

Tabblad Timeline

Afbeelding
In dit tabblad kun je informatie kwijt over bijvoorbeeld een gesprek met een relatie en daar een besprekingsverslag van wilt toevoegen, of bijvoorneeld een datum noteren van een adreswijziging die je voor de relatie hebt doorgevoerd.
Wil je liever zien hoe het aanmaken van een nieuwe relatie in zijn werk gaat? Bekijk dan de instructievideo's over "relaties" op ons VIMEO-kanaal.
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Relaties

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!