Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Algemene informatie over Opdrachten

Wanneer de klant een offerte heeft goedgekeurd kan deze worden omgezet naar een opdracht. De opdracht zal daardoor altijd hetzelfde nummer krijgen als de offerte.

Tabblad Dashboard

Afbeelding
Het eerste tabblad van de opdracht is het tabblad Dashboard. Hier zie je een aantal gegevens van de order: de uren die je op de offerte hebt geplaatst, het reeds geschreven aantal uren en het resterend aantal uren dat nog geschreven moet worden. Daarnaast vind je de omzet. Hier vind je het budget van de offerte terug en tevens wat al is gefactureerd of nog factureerbaar is. En als laatste de Inkoop. Hier zie je het budget (verwachte inkoop) en wat er al geboekt is of nog resterend is. Tevens wordt in dit stuk de verwachte brutowinst op de opdracht getoond. Daaronder vind je informatie over de uren en inkoop. Dit toont de voortgang betreffende de uren en inkoop in procenten.

Tabblad Details

Afbeelding
In dit tabblad kom je de productregels tegen die ook op de offerte staan, deze kunnen nog worden aangepast of er kunnen eventueel meerdere regels worden toegevoegd. Je komt hier ook een aantal datums tegen die niet op de offerte staan, zoals Aanvangs-datum, Deadline, Leverdatum en Afgerond op. Tevens kun je hier de fase opgeven waar de opdracht zich in bevindt. Verder vind je hier nog de Urenspecificatie. Deze kun je aanvinken als je naar de klant ook nog een urenspecificatie wilt meesturen met de factuur. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om bestanden aan de opdracht toe te voegen. En ook hier vind je weer de tags die je kunt meegeven.

Tabblad Taken

Afbeelding
Hier vind je een overzicht van alle taken die er zijn op een opdracht. Taken die in een eerder stadium op een offerte zijn aangemaakt vind je ook hier terug nadat de offerte een opdracht is geworden. Door met je muis over de Fase te bewegen kun je de status van de taak aanpassen in een pop-upscherm. Taken die zijn afgerond worden getoond met een groen vinkje.

Tabblad Uren

Afbeelding
In dit tabblad vind je de op de opdracht geschreven uren terug. Uren die nog de status Concept hebben kun je vanaf hier ook Definitief maken of Fiatteren. Dit doe je door een vinkje erachter te zetten en dan te kiezen voor een actie.

Tabblad Inkopen

Afbeelding
In dit tabblad zie je de inkoopfacturen staan die zijn geboekt op de opdracht.

Tabblad Verkopen

Afbeelding
In dit tabblad zie je de verkoopfacturen terug van het project. We gaan nog even terug naar de opdracht. Daar zien we naast het “Opdracht factureren” nog meer acties staan.
  • Verzenden of downloadenVia deze link kun je bijvoorbeeld opdrachtbonnen en werkbonnen versturen of downloaden.
  • Opdracht duplicerenMet deze optie kun je de opdracht dupliceren.
  • Bijbehorende offerte openenDoor hier op te klikken open je de offerte die bij de opdracht hoort.
  • Taak toevoegenHier kun je taken toevoegen.
  • Medewerker toevoegenMiddels deze actie kun je medewerkers aan de opdracht koppelen, deze zullen in het lijstje Medewerkers eronder worden getoond.
  • Uren schrijvenVia deze actie kun je uren schrijven op de opdracht.
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Opdrachten

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!