Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Algemene informatie over Opdracht factureren

Een van de krachtigste onderdelen van Gripp is het snel kunnen factureren van een opdracht, volgens de afspraken die met de klant zijn gemaakt. Denk daarbij aan een aanbetaling, het factureren in fases, en het facturen in een van de factuurbases (vaste prijs, begroot, nacaculatie of niet doorbelasten).
Afbeelding
Om de opdracht te factureren druk je op “Opdracht factureren” waardoor het bovenstaande pop-upvenster verschijnt. Als je uren factureert op basis van werkelijk geschreven uren (instelling "Begroot" of "Nacalculatie") dan kan je gebruik maken van “Uren in periode”. Je kan dan een tijdsbestek aangeven waarin uren zijn geschreven die je wilt factureren. Op basis van "Fixed" is dit niet mogelijk. Goed om te weten is dat als je een vinkje voor de regel uitzet dat deze regel dan niet te zien is op de factuur. Je kan hier het onderwerp of de omschrijving nog aanpassen. Als het een eindfactuur betreft dan kan je de keuze maken op de opdracht te archiveren middels een vinkje.
Afbeelding
Wil je echter een factuur maken om bijvoorbeeld de eerste 25% in rekening te brengen, dan klik je op “Nee, ik wil eerst een aanbetalingsfactuur maken....”. Je komt dan in het bovenstaande scherm scherm. Standaard staat de aanbetalingsfactuur op 50%. Door op het vraagteken achter het bedrag te klikken kan je dit percentage aanpassen. In beide gevallen druk je nadat je klaar bent op “Factuur aanmaken”. Gripp zal dan vragen of je de factuur wilt openen. Bij bevestiging daarvan kom je in de factuur terecht. Je krijgt dan het volgende scherm te zien.
Afbeelding
Je ziet hier de factuurgegevens van de conceptfactuur. Je kan nog steeds de regels aanpassen door op "Bewerken" te drukken. Kloppen alle gegevens? Ga dan verder. Aan de rechterkant zie je een aantal acties staan. De eerste is het bekijken van de factuur. Door dit te doen zie je de factuur zoals die naar de klant wordt verstuurd. De tweede is het verzenden van de factuur. Door daar op “Factuur” te klikken kan je beslissen om de factuur per e-mail of per post te versturen. In welk tabblad je dan komt is afhankelijk van de instelling bij de relatie.
Afbeelding
Nadat je de factuur naar de klant hebt verzonden zal de status veranderen van Concept naar Verzonden. We gaan nog even terug naar de opdracht. Daar zien we naast het “Opdracht factureren” nog meer acties staan.
  • Verzenden of downloaden.Via deze link kan je bijvoorbeeld opdrachtbonnen en werkbonnen versturen of downloaden.
  • Opdracht duplicerenDeze actie spreekt voor zich.
  • Bijbehorende offerte openenDoor hier op te drukken open je de offerte die bij de opdracht hoort.
  • Taak toevoegenHier gaan we later nog op in.
  • Medewerker toevoegenMiddels deze actie kan je medewerkers aan de opdracht koppelen, deze zullen in het lijstje Medewerkers eronder worden getoond.
  • Uren schrijvenVia deze actie kan je uren schrijven op de opdracht.
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Factureren
Video
Contracten

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!