files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Algemene informatie over Betaal- en Incassobatches

Via Facturen > Batches vind je in het tabblad Factuur alle samengevoegde bestanden van facturen, herinneringen en aanmaningen welke worden verzonden per post. In het tabblad Incasso vind je alle Clieop en Sepa bestanden voor het automatisch incasseren van facturen.

Betaalbatch

De betaalbatch is bedoeld voor het automatisch betalen van de inkoopfacturen waar bij het onderdeel Financieel de instelling staat op automatisch incasso. Het automatisch incasso is per factuur in te stellen. Door op 'Betaalbatch maken' te klikken krijg je de volgende pop-up.
Afbeelding
Als het IBAN nummer van je identiteit in Gripp juist is ingevuld (tandwiel > Identiteiten & Sjablonen > naam identiteit onder Naam > Financieel & Administratief > Bank- en incassogegevens) dan wordt de regel aangevinkt. Zo niet dan krijg je bovenin een melding om de gegevens te bewerken. Door middel van vinkjes weghalen of te laten staan kun je bepalen welke facturen je automatisch wilt betalen. Na het aanmaken krijg je de link te zien om het bestand te downloaden.
Door op de link te klikken kun je het SEPA of Clieop bestand downloaden en kun je het vervolgens inlezen in je internetbankieren. Je kunt ook het betaalbatchoverzicht tonen via de link. Het betaalbatchoverzicht kun je ook vinden via Facturen --> Batches --> tabblad Betaal.

Incassobatch

De incassobatch is bedoeld voor het automatisch incasseren van de verkoopfacturen waar bij het onderdeel Financieel de instelling staat op automatisch incasso. Het automatisch incasso is per factuur in te stellen. Ook bij de contracten kun je dit instellen. Door middel van het klikken op "Incassobatch maken" krijg je de volgende pop-up.
Afbeelding
Als het IBAN nummer bij de klant juist is ingevuld dan wordt de regel aangevinkt. Zo niet dan krijg je rechts in het rood een melding met een link om de relatiegegevens te bewerken. Door middel van vinkjes weghalen of te laten staan kun je bepalen welke facturen je automatisch wilt incasseren. Na het aanmaken krijg je de link te zien om het bestand te downloaden.
Door op de link te klikken kun je het SEPA of Clieop bestand downloaden en kun je het vervolgens inlezen in je internetbankieren. Je kunt ook het incassobatchoverzicht tonen via de link. Het incassobatchoverzicht kun je ook vinden via Facturen --> Batches --> tabblad Incasso.
Video
Inkoop