Alle releases
Release

Maart 2024

Bij Gripp vinden we het belangrijk dat jij zo efficiënt mogelijk kunt werken, zodat je meer tijd overhoudt voor de zaken die jij belangrijk vindt. Daarom zijn we continu bezig om onze software te verbeteren. Hierbij presenteren we de Gripp update van maart 2024.

Ontdek de vernieuwingen die zijn doorgevoerd binnen jouw oplossing.

Release info

22 Mar 2024 v24.3

Updates binnen Gripp

Maak kennis met de nieuwste updates binnen jouw oplossing en ontdek welke verbeteringen en vernieuwingen we voor jou hebben doorgevoerd.

medewerkers Opdrachten projecten Uren schrijven

Algemeen

Declarabiliteit widget home-pagina

De widget Declarabileit (instelbaar op de Home-pagina) is uitgebreid met de declarabiliteit van vorig jaar, en Year to date (YTD).

Verlofmutatie pagina

De pagina met ‘Alle verlofmutaties’ (te bereiken via de uren-pagina) is voorzien van een onderverdeling in de verlofstatus.

Voorkeurstabblad instellen

In de pop-up van de overzichtsinstellingen (tandwiel rechtsboven) is het nu mogelijk om aan te geven welke tab standaard wordt geselecteerd bij het laden van de pagina. Bijvoorbeeld als je vaak het ‘Met ster’ tabje bekijkt, kun je vanaf nu dus instellen dat de pagina altijd geopend wordt met dit tabje standaard geselecteerd.

Eigen timeline medewerker-detailpagina

De medewerker-detailpagina is voorzien van een eigen timeline. Handig voor bijvoorbeeld HR-gerelateerde notities. Eveneens is deze nieuwe functie te benutten om alle notities die deze medewerker heeft gemaakt bij voorbeeld relaties, offertes of opdrachten, te bekijken.

Taken

Duidelijker takenoverzicht

Er zijn diverse wijzigingen doorgevoerd voor een duidelijker takenoverzicht. Het schrijven van uren en afronden van taken is nu in aparte kolommen gesplitst. In de overzichtsinstellingen vind je nieuwe opties, zoals groep en omschrijving. Daarnaast staat de planning op een los tabblad in plaats van op de detailpagina.

Taakdatum wijzigen

Bij alle taakoverzichten binnen Gripp is het mogelijk gemaakt de begin en einddatum in bulk en inline aan te passen.

Opdrachten

Snel afronden opdracht

Een kleine verbetering is doorgevoerd in het factureren van opdrachten. Ook wanneer er niets meer te factureren is, kan de popup benut worden voor het snel afronden van de opdracht, met daarbij de eventuele vervolgacties, zoals ‘Opdracht afronden’, ‘Opdracht archiveren’ en ‘Gekoppelde taken afronden.’

Prijzen actualiseren

Net zoals op een offerte kunnen nu ook de prijzen op opdrachten worden geactualiseerd. Wanneer je een opdracht dupliceert voor een klant, kan het zijn dat je prijzen inmiddels anders zijn dan de prijzen die op de gedupliceerde opdracht staan. Vanaf nu is het mogelijk om deze prijzen in één keer eenvoudig aan te passen op je opdracht. Selecteer hiervoor de regels die aangegeven zijn met een oranje uitroepteken en kies voor ´Prijzen actualiseren´. Er verschijnt nu een pop-up die automatisch een suggestie doet voor de nieuwe prijzen.

Planning

Groeperen identiteit medewerker

De week- en capaciteitsplanning is vanaf deze update ook te groeperen op de ingestelde identiteit bij de medewerker.

Projecten

Wijziging Voortgang-widget dashboard

Bij de Voortgang-widget (te vinden onder zowel het tabblad ‘Dashboard’ in projecten, als in de rapportage Opdrachten voortgang), is voorzien van een fase-indicator per opdracht.

Contracten

Vinkje 'Direct factureren'

Het vinkje ‘Direct factureren’ (zoals in te stellen per contractregel) is eerder in het proces al instelbaar (zowel bij de product-stamgegeven, als voorgedefinieerde pakketten).

Blijf up-to-date

Vraag het aan de kennisbank

Je wilt het beste voor je organisatie. Dan wil je ook weten of je meer uit je bedrijfssoftware kunt halen. Onze uitgebreide kennisbank is de online vraagbaak voor al je vragen omtrent Gripp. Je vindt er antwoord op veel gestelde vragen, stap-voor-stap handleidingen en andere nuttige informatie om zo efficiënt mogelijk met Gripp te werken.

Vind je toch niet wat je zoekt? Neem dan contact op met ons supportteam via support@gripp.com.