Alle releases
Release

April 2024

Bij Gripp vinden we het belangrijk dat jij zo efficiënt mogelijk kunt werken, zodat je meer tijd overhoudt voor de zaken die jij belangrijk vindt. Daarom zijn we continu bezig om onze software te verbeteren. Hierbij presenteren we de Gripp update van april 2024.

Ontdek de vernieuwingen die zijn doorgevoerd binnen jouw oplossing.

New release v24.4

Release info

26 Apr 2024 v24.4

Updates binnen Gripp

Maak kennis met de nieuwste updates binnen jouw oplossing en ontdek welke verbeteringen en vernieuwingen we voor jou hebben doorgevoerd.

Automation Facturen Offertes Opdrachten Uren schrijven

Algemeen

Tags gebruiken in timelineberichten

Het is nu mogelijk om tags te gebruiken in timelineberichten. Door middel van het typen van een # komt deze in de timeline naar voren.

Ook kun je middels het zoekveld in een timeline op gebruikte tags filteren.

Daarnaast kun je hier ook een widget van maken op het Home scherm. Om hiervan gebruik te maken controleer je of de rechten hiervoor aanstaan via: Instellingen > Rechtenprofielen > tabblad ‘Dashboard widgets’ > Timelineberichten met tags.

 

Voortgangsoverzichten maken

Het is mogelijk duidelijke voortgangsoverzichten te maken met de “Losse documenten” functionaliteit,  door het toevoegen van extra sjabloontags bij ‘Projecten’. Een voorbeeldsjabloon hiervoor is te downloaden op onze supportpagina.

Scrollen verbeterd

Verticaal scrollen blijft nu onthouden bij bijvoorbeeld offertegels of factuurregels. Het wisselen tussen ‘view’ en ‘edit’ mode werkt daarmee weer een stuk fijner.

 

 

Facturen

Koppelen inkoopfacturen aan gearchiveerde opdrachten geeft waarschuwing

Het is niet langer mogelijk om inkoopfacturen per ongeluk te koppelen aan reeds gearchiveerde opdrachten. Het systeem geeft dan vanzelf een waarschuwing: ‘Deze opdracht is gearchiveerd, weet je zeker dat je deze wilt koppelen?’.

Documentopbouw meegenomen op factuur

Bij het factureren van een opdracht is de extra functie toegevoegd om de documentopbouw nu (optioneel) mee te nemen naar de factuur.

Bankgegevens leveranciers altijd getoond

Bij het invoeren van een inkoopfactuur kan het fijn zijn om in alle gevallen een snelle check te kunnen doen van de (bank)gegevens van de gekozen leverancier.

Offertes

Mail-notificatie uitgebreid

De notificaties die verzonden worden bij het accepteren van een offerte, zijn uitgebreid met de naam van de aangewezen accountmanager.

Factuurbasis in bulk wijzigen

De factuurbasis (hoe wil je factureren?) van offerteregels kunnen nu ook in bulk gewijzigd worden.

Opdrachten

Extra instelling bij 'Eenheden'

Via de instellingen kun je onder het tabblad Eenheden een interne naam toewijzen aan een eenheid.

Deze interne naam kan gebruikt worden om wat meer duidelijkheid aan je collega’s te geven welke eenheid ze moeten selecteren.

Gantt-chart groeperen en sorteren uitgebreid

De Gantt-chart bij opdrachten en projecten is nu groepeerbaar (op groep-, taak-, of producttype) en sorteerbaar (op startdatum, einddatum of eigen volgorde).

Links naar taken Gantt-chart

De links naar taken in de Gantt-chart zijn vanaf nu ook te openen in een nieuw tabblad.

 

Nieuw overzicht alle opdrachtregels

In het opdrachtenoverzicht is een extra overzicht als actiekop toegevoegd die alle opdrachtregels toont. Hierbij de mogelijkheid deze te exporteren, te doorzoeken en te filteren. Bijvoorbeeld op het percentage geschreven vs ingeschatte uren. Het overzicht kan geactiveerd worden in het rechtenprofiel door ‘’ Opdrachtregeloverzicht’’ aan te vinken.

Planning

Toevoeging legenda

Bij de planning is een functie toegevoegd om een legenda te tonen met de betekenis van de kleuren van taaktypes en taakfases.

Agenda-items weergeven onder elkaar

 

Bij de weekagenda is een extra weergave-optie toegevoegd om de agenda-items onder elkaar weer te geven. Dit geeft in sommige gevallen meer overzicht bij het opzoeken van afspraken.

Deze weergave vind je via het tandwieltje rechts bovenin.

Gripp agenda

Rapportages

Kolomkoppen vastpinnen

Kolomkoppen bij het onderdeel ‘Rapportages’ blijven nu plakken tijdens het scrollen.

Time Tracker App

De nieuwste verbeteringen

Tevens is de Time Tracker App van Gripp verbeterd. Je bekijkt alle nieuwe features direct in je applicatie of voor een duidelijk overzicht bezoek je ons Youtube-kanaal.

Blijf up-to-date

Vraag het aan de kennisbank

Je wilt het beste voor je organisatie. Dan wil je ook weten of je meer uit je bedrijfssoftware kunt halen. Onze uitgebreide kennisbank is de online vraagbaak voor al je vragen omtrent Gripp. Je vindt er antwoord op veel gestelde vragen, stap-voor-stap handleidingen en andere nuttige informatie om zo efficiënt mogelijk met Gripp te werken.

Vind je toch niet wat je zoekt? Neem dan contact op met ons supportteam via support@gripp.com.