files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

"We hebben het proces nu eindelijk van A tot Z gedekt!"

Afbeelding

Over SimpleFly

Website: www.simplefly.nl
Branche: Webdevelopment
Gebruikt Gripp sinds: 2012
Waarom Gripp?
Alles-in-1 pakket, Realtime inzicht in omzet, Proces van offerte tot factuur is van A tot Z gedekt
Simplefly is een bureau voor interactieve communicatie met de focus op online marketing en webdesign. Het bedrijf bestaat sinds 1 januari 2011 en opereert vanuit het centrum van Utrecht. Gripp ging in gesprek met Joram Dees, medeoprichter van Simplefly.

“Wij factureren uren, dat is ons verdienmodel”

Joram legt uit dat in de branche van online marketing en webdesign op uurbasis wordt gecalculeerd: “Zo declarabel mogelijk zijn, dat is ons verdienmodel”, aldus Joram. Echter ziet hij dat de registratie van uren bij veel andere bedrijven uit zijn branche beter kan. Zonde, want met goede urenregistratie kan er beter op productniveau gemanaged worden. Zo legt Joram uit dat goede urenregistratie inzicht kan geven in met welke producten gezonde marge behaald wordt: “Als wij zien dat een webdesigner amper declarabel is dan moeten wij meer sales gaan doen op het “ontwerpvlak”.” De uitgebreide urenregistratie en managementfuncties binnen Gripp geven hierin inzicht en maakt daardoor het managen op productniveau een stuk makkelijker.

“We hadden een apart systeem voor klantbeheer en een apart systeem voor offertes en facturen, dat hebben we nu gecombineerd in Gripp”

Daarnaast legt Joram uit dat Gripp naast urenregistratie gebruikt wordt voor het beheren van CRM-data: “Wij gebruiken Gripp voor het maken van offertes en het bijhouden van alle relaties, die hebben we er allemaal in staan. Gripp is daar het leidende systeem in voor ons.” Joram vertelt ook dat voordat ze met Gripp werkten verschillende softwarepakketten gebruikten zoals Highrise en factuursturen.nl en wat nou precies de meerwaarde is van Gripp: “We zijn bij Gripp terechtgekomen omdat we meerdere systemen gebruikten die allemaal iets goeds deden, we hadden een apart systeem voor klantbeheer en een apart systeem voor offertes en facturen. Dat hebben we nu gecombineerd in Gripp.”

“Door Gripp hebben we het proces van A tot Z gedekt en dat wilden we ook”

Over hoe Gripp gebruikt wordt in het proces van offerte tot factuur zegt Joram het volgende: “Door Gripp hebben we het proces van A tot Z gedekt en dat wilden we ook. Dus vanaf het moment dat iemand bij ons als lead binnenkomt en vervolgens het offerte traject ingaat en klant wordt, totdat het naar opdracht gaat waar medewerkers uren op kunnen boeken en waar vervolgens op gefactureerd wordt.”

“Al de oude contracten zijn in een keer geïmporteerd en ingevoerd.”

Simplefly gebruikt Gripp naast het maken van offertes en facturen ook voor het maken van contracten. Iets waarvoor ze in het verleden nog een handmatig systeem van Excelsheets voor gebruikten. Wij vroegen aan Joram hoe de overstap van het gebruik van Excelsheets naar Gripp is verlopen: “Gripp heeft daar mijn collega in begeleid en al de oude contracten en facturen zijn toen in één keer geïmporteerd. Hierdoor hebben wij onze factuurhistorie vanaf 1 januari 2011 ook nog helemaal. Echt helemaal top!”
Volgende ervaring: Haan Reclamewerk ⇒

Zomaar wat dingen die klanten tegen ons zeggen...

"Voor ons als sign-maker kan ik zeggen: Gripp fits like a glove!"

"Gripp is bij ons echt de 'ruggengraat' voor het hele bureau."

"Het geeft een hoop rust in je hoofd. Ik heb nu eindelijk overzicht!"

"We hebben alle functionaliteit voor het runnen van een bureau volledig nu geïntegreerd: van lead tot jaarrekening."

"Gripp luistert naar de klant en verwerkt feedback écht in updates."

"Snel in gebruik door de intuïtieve gebruikersinterface. We waren binnen één dag gewend!"

"Support denkt met je mee. Snelle reactietijd op vragen, aanpassingen, advies over bedrijfsvoering, etc."

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!