files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Update Gripp: Veel kleine handigheidjes...

Geplaatst op 8 maart 2019 door Jack
Het team van Gripp heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan meer dan 200 verbeteringen, klein en groot. De belangrijkste willen we je niet onthouden.

Vrije velden nu ook te filteren

De overzichten van relaties, offertes, opdrachten, inkoopopdrachten, medewerkers en contracten kun je nu ook filteren op vrije velden. De filtering werkt uiteraard ook feilloos door in de exports die je maakt.

Breakdown uren op opdracht-dashboard verbeterd

De breakdown van uren op het opdracht-dashboard is overzichtelijker gemaakt. Tevens is er een linkje Filter uren toegevoegd achter groep- en onderdeelregels wanneer je er met je muis overheen gaan. Het aanklikken van de link brengt je vervolgens naar de tab uren, waarna je alle uren die bij een groep of onderdeel horen overzichtelijk bij elkaar ziet staan. De normale functies, zoals het exporteren naar een Excelsheet of PDF-document, houden rekening met deze extra filter. Zo kun je makkelijk een overzicht downloaden van een specifieke groep.

Maandelijks herhalende agenda-items

Er zijn extra opties toegevoegd aan de herhaalmogelijkheid. Zo kun je nu bijvoorbeeld elke eerste maandag van de maand een agenda-item inplannen, of kun je ervoor zorgen dat een agenda-item elke 26e van de maand terugkeert.

Verbeteringen bij het inboeken van inkoopfacturen

Om het inboeken van inkoopfacturen te versnellen, en fouten te voorkomen, is het nu mogelijk om bij een relatie een aantal standaardwaardes op te geven met betrekking tot het grootboek, de kostenplaats, het BTW-tarief, de betalingswijze en de betalingstermijn. Om het leven makkelijker te maken kun je omgekeerd vanuit een inkoopfactuur de waardes met één druk op de knop overnemen naar de relatie. Voor de duidelijkheid hebben we de term Extra betalingstermijn vervangen door Afwijkende betalingstermijn, zodat je niet zelf hoeft te hoofdrekenen wanneer je een afspraak maak met de klant. Je vult hier vanaf nu dus de werkelijke afwijkende betalingstermijn in wanneer je een termijn hebt afgesproken met je klant die afwijkt van de standaard waarde in de instellingen.

Diverse extra acties toegevoegd bij uren en activiteiten

Via het 'Alle uren'-overzicht, is het nu mogelijk om uren naar een andere opdracht of ander onderdeel te verplaatsen. Vanaf het activiteitenoverzicht kun je items met een bulkoperatie een vast aantal weken verplaatsen of toewijzen aan een andere medewerker. Handig om een ingepland project snel te verplaatsen of werkzaamheden over te laten nemen door een collega, indien een medewerker ziek is geworden.

Kostenplaatsen zijn overal doorgevoerd

Het is nu mogelijk om ook memoriaalregels en losse kosten te voorzien van een kostenplaats. Daarmee is het eveneens mogelijk geworden om het Winst & Verlies-overzicht te filteren op kostenplaats.

Koppeling WerkbonApp

De ontwikkelaars van WerkbonApp hebben een koppeling gerealiseerd met Gripp. Dankzij de koppeling worden al je uursoorten, medewerkers, artikelen, relaties, verkoopopdrachten en orderregels automatisch gesynchroniseerd! Voor meer informatie over de functionaliteit en de prijzen, maar ook voor vragen of support, kun je terecht op de website speciale Gripp-pagina op WerkbonApp.nl.

En verder...

  • Strakkere foutmeldingen om boekhoudkundige fouten vroegtijdig te signaleren.
  • Het BTW-rekenhulpje is overal doorgevoerd.
  • Diverse snelheidsverbeteringen in het laden van de factuur- en opdrachtpagina.
  • De Nmbrs loonjournaalposten-import accepteert vanaf nu alleen nog de XML variant.
  • Verduidelijking van de pop-up 'Opdracht factureren' door het toevoegen van de eenheid, zodat er geen verwarring kan ontstaan over wat er precies gefactureerd wordt.
  • API - De API-connector is voorzien van een update waarin een aantal belangrijke performance-verbeteringen zijn doorgevoerd. We raden je aan om deze te downloaden.
  • API - Er zijn diverse verbeteringen doorgevoerd in de API-foutmeldingen.

Waar zijn we verder mee bezig?

Zoals in de vorige nieuwsbrief al is genoemd, zijn we druk bezig met de aansluiting op het SimplerInvoicing netwerk, waarmee er een extra manier van facturen wordt aangeboden. Daarnaast wordt er intern hard gewerkt aan nieuwe inzichten en rapportages. Met name de middelgrote tot grotere klanten kunnen hier straks hun voordeel mee doen, en zullen hun bedrijf dankzij nieuwe stuurinformatie nog beter kunnen leiden.

Verder wordt er gewerkt aan het makkelijker uitsplitsen van een offerte naar meerdere contracten, meerdere opdrachten of een combinatie van beide, wordt het mogelijk om opdrachtregels te voorzien van een automatische periodieke ophoging van het budget (bijvoorbeeld voor het bijhouden van werkzaamheden op abonnementsbasis), en zijn we druk bezig met het opzetten van een partnernetwerk voor advies en software development werkzaamheden. Meer daarover lees je in een volgende nieuwsbrief.

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!