files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Sneller inkoopopdrachten koppelen, agenda verbeterd en meer!

Geplaatst op 9 november 2018 door Jack

Verbeteringen agenda

Er zijn dankzij jullie feedback een aantal verbeteringen doorgevoerd in de agenda, met name in het gedeelte van de agenda-items zonder tijd. Het is nu mogelijk om de items zonder tijd onderling in volgorde aan te passen, en hiermee een eigen sortering aan te brengen. Daarnaast is de leesbaarheid vergroot door het aanbrengen van meer visuele scheiding tussen de items. De items staan daarmee op dezelfde volgorde als op je dashboard. Verder kun je in de lijst met Te plannen taken items individueel verbergen. Deze worden vervolgens altijd onderaan de lijst getoond in een minder opvallende kleurstelling.
Afbeelding

Sneller inkoopopdrachten koppelen

Het koppelen van inkoopopdrachten aan inkoopfacturen is flink verbeterd. Zodra er niet-gearchiveerde inkoopopdrachten gevonden zijn bij de geselecteerde relatie, die nog niet volledig verwerkt zijn, dan tonen we deze, net als voorheen, overzichtelijk in een lijstje. Wanneer je echter klikt op de inkoopopdracht, verschijnt er vanaf nu een pop-up, waarin je precies kunt aangeven wat je van de inkoopopdracht hebt ontvangen; welke hoeveelheden en welke bedragen. Soms is een inkoopfactuur automatisch voorzien van regels omdat het via UBL is ontvangen. In dat geval heb je nu de mogelijkheid om met een aantal klikken aan te geven welke inkoopopdrachtregels met welke bestaande inkoopfactuurregels gekoppeld moeten worden, zodat de koppeling op regelniveau op de snelst mogelijke manier gelegd kan worden. Tot slot is de oranje waarschuwingsindicator aangepast en kijkt deze nu naar het totaalbedrag van de gekoppelde regels. Zo wordt je er direct op geattendeerd dat een inkoopfactuurregel afwijkt van de afgesproken inkoopopdracht.
Afbeelding

Enkele kleine verbeteringen

 • Er zijn diverse verbeteringen doorgevoerd in het bankmatching-algoritme, waardoor er nu nog meer banktransacties automatisch verwerkt kunnen worden. Het kan zijn je hiervoor nog enkele extra grootboekkoppelingen moet maken.
 • De timeline-berichten van gekoppelde inkoopopdrachten zijn nu direct inzichtelijk bij de opdracht.
 • De beschikbare tags voor het opstellen van een urenspecificatie-sjabloon zijn uitgebreid.
 • Er is een extra notificatie toegevoegd onder Medewerker > tabblad Notificaties om aan te geven of je maandelijks een overzicht wilt ontvangen met daarin het nog beschikbare verlof- / overurensaldo.
 • Er zijn een aantal extra rechten toegevoegd:
  • Mag tabblad financieel zien bij relaties
  • Mag timeline zien bij relaties, opdrachten en inkoopopdrachten
  • Mag basis-kaarten bewerken en/of verwijderen
 • De stopwatch kan (weer) gestart worden vanaf de mobiele app.
 • Je kunt aangeven in de instellingen of de omschrijving van een opdracht standaard meegenomen moet worden naar de factuur of niet.

Trainingsprogramma uitgebreid

Wellicht had je het al gezien, maar Gripp biedt een aantal trainingen aan die wellicht interessant kunnen zijn voor jou of je collega's. Zo bieden we een training gericht op projectleiders om het maximale uit Gripp te halen op het gebied van projectmanagement, en een boekhoudtraining voor iedereen die meer wil leren over de administratieve kant van Gripp. Kijk op onze trainingen-pagina voor een overzicht.

Oude Gripp is uitgefaseerd

De oude Gripp is uitgefaseerd. Na de update dit weekend wordt je account automatisch op de Nieuwe Gripp gezet, en kan er niet meer teruggeschakeld worden.

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!