Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Op naar 2020 met Gripp

Geplaatst op 15 november 2019 door Anne
Aangezien de jaarwisseling er weer aan komt, willen wij graag een aantal punten extra onder de aandacht brengen, voor een soepele overgang naar 2020!

Factuurnummer aanpassen

Vanaf 1 januari kun je voor 2020 een nieuwe nummerreeks instellen voor je verkoopfacturen. Dit doe je in een pop-up die vanaf 1 januari bij je verkoopfacturen vanzelf in beeld verschijnt. Mocht je gebruik willen maken van het jaartal in je reeks, let hierbij dan goed op de hoeveelheid cijfers die je gebruikt achter het jaartal! Wij adviseren 4 cijfers te gebruiken achter het jaartal, dus 20200000. Kies je voor 3 cijfers, dan houdt dit in dat je 'slechts' 999 facturen kunt versturen (2020999) met deze nummerreeks, daarna gaat het nummer over op 2021000.
Onderstaand scherm verschijnt vervolgens in beeld tot de eerste factuur verzonden is, of tot je zelf het scherm weg klikt.
Afbeelding
Mocht je ook andere nummerreeksen willen aanpassen, dan kun je dit doen via het tandwieltje > Instellingen > tabblad Algemeen > Bewerken > scroll naar beneden > pas de nummering aan > Opslaan.
Meer hierover lees je in het artikel Startnummers instellen.

Productprijzen aanpassen

Wil je in 2020 nieuwe prijzen hanteren voor je producten, dan dien je een aantal stappen te doorlopen om deze prijzen overal in Gripp door te voeren. Ga naar het onderdeel Producten > selecteer het juiste tabblad > klik op het export-icoontje.
Afbeelding
Kies het bestandstype van je voorkeur (CSV of XLXS) en pas vervolgens in het exportbestand je prijzen aan. Let er op dat je niets wijzigt aan de productnummers. Sla dit bestand op en ga dan in Gripp naar de instellingen (via tandwiel) > Gegevens importeren > Producten. Importeer hier het nieuwe bestand en kies voor gegevens overschrijven. De oude prijzen worden vervolgens overschreven door de aangepaste prijzen.
Wanneer je bij het importeren kiest voor Gegevens overschrijven kun je geen nieuwe producten importeren. Wil je nieuwe producten toevoegen aan je Gripp-account, dan dien je deze producten via een apart bestand te importeren.
Heb je de betreffende producten in gebruik bij lopende offertes, opdrachten of in je pakketten, dan worden hierin in eerste instantie de oorspronkelijke prijzen gehanteerd. Wil je in deze onderdelen je nieuwe prijzen doorvoeren, dan selecteer je in het overzicht de betreffende producten en klik je rechts op ‘Prijswijzigingen doorvoeren’. Vervolgens kun je precies aangeven op welke onderdelen de prijswijzigingen doorgevoerd dienen te worden.

Verlof

Maak of wil je gebruik gaan maken van de verlofmodule, let er dan op dat je voor 2020 nieuwe verlofbudgetten dient in te stellen. Je kunt de overgebleven uren uit 2019 apart invoeren, zodat deze opgeteld worden bij het nieuwe budget.
Ook de feestdagen dien je voor 2020 opnieuw in te stellen. Deze worden dan direct getoond in de agenda. Zie voor meer informatie het artikel Verlofmodule instellen.

Het jaar afsluiten (alleen voor boekhoudmodule)

Let op! Dit onderdeel geldt alleen voor gebruikers die de boekhoudmodule van Gripp gebruiken. Voor de overige Gripp-gebruikers geldt dat de boekhouding in het door hen gebruikte boekhoudpakket afgesloten moet worden.
Wanneer je alles uit 2019 verwerkt hebt in Gripp, kun je het boekjaar gaan afsluiten. Lees hier eventueel meer over in Handleiding 6 afsluiten boekjaar.
In Boekhouding > Belasting & BTW vind je aan de rechterkant onder Acties een knop voor het downloaden van een auditfile. Let op! Hierbij komt het lopende jaar in beeld. Als je de auditfile voor 2019 uit wil draaien in 2020, dien je hier eerst het jaar 2019 te selecteren. Dit bestand kun je naar je boekhouder/accountant sturen, zodat de jaarrekening opgemaakt kan worden.

Openingstijden feestdagen

Tijdens de feestdagen zelf genieten wij ook graag van een heerlijk kerstdiner en een spetterend vuurwerk, maar verder zijn wij gewoon bereikbaar op de dagen en tijdstippen die je van ons gewend bent. Heb je een vraag of kom je ergens niet uit, neem dan gerust contact met ons op via support@gripp.com. Wij proberen je dan zo snel mogelijk verder te helpen.

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!