files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Update Gripp: Offertes flexibeler, contracten krachtiger, facturen simpeler!

Geplaatst op 27 april 2019 door Jack
Aankomend weekend wordt Gripp voorzien van een update die voor flink wat meer flexibiliteit gaat zorgen. We sommen alle wijzigingen en mogelijkheden hieronder voor je op.

Offertes omzetten naar zowel een opdracht als een contract

Een veel gehoorde wens van onze klanten is om meer flexibiliteit te hebben bij het vervolgtraject van een offerte. Met de update van dit weekend wordt de werking van het aanmaken van een offerte een klein beetje anders. Je kiest niet meer op voorhand of een offerte omgezet moet gaan worden naar een opdracht of naar een contract, maar geeft dit eenvoudig per regel aan. Daardoor kun je naast een eenmalige opdracht, direct je periodieke kosten zoals onderhoudsabonnementen toevoegen. Bij het doorzetten van een offerte kun je ook bepaalde regels achterwege laten, bijvoorbeeld omdat last-minute besloten is dat deze niet doorgaan. Lees meer over de nieuwe manier van werken op onze supportpagina.
Afbeelding

Optionele groepen en regels op een offerte

Dankzij bovenstaande wijzigingen is het mogelijk geworden om groepen en regels als optioneel te markeren. Bij het online accorderen krijgt de klant de mogelijkheid om de optionele items aan te vinken. Bij het vervolgtraject van een offerte zie je eenvoudig wat er geaccepteerd is en wat niet. Meer informatie vind je op onze supportpagina.

Fixed-opdrachtregels meerdere malen te facturen

Een veel gehoord probleem was het feit dat een fixed-opdrachtregel maar één keer kon worden gefactureerd. Met de komende update is dit veranderd. Voor fixed-opdrachtregels wordt nu gekeken naar het totale aantal dat vermeld staat op de opdracht, minus het totale aantal dat al gefactureerd is. Hiermee kun je dus ook een fixed-regel stukje voor stukje facturen. Uiteraard houdt Gripp alles goed voor je in de gaten!
Let op: wanneer je in het verleden wijzigingen hebt gemaakt in een factuurregel i.p.v. in een fixed-opdrachtregel, kan het zijn dat de opdracht weer een 'te factureren' bedrag heeft. Voor gearchiveerde opdrachten kun je dit eenvoudig in een keer oplossen door de opdrachten te selecteren in het opdrachtoverzicht, en te kiezen voor 'Opdrachten afboeken'.

Contracten krachtiger

In dezelfde lijn als de aanpassingen bij offertes, is ook het maken van een nieuw contract een klein beetje anders geworden. Ook hier kies je niet meer vooraf of het een opdrachtcontract of factuurcontract betreft, maar geef je dit per contractregel aan. Op deze manier kan hetzelfde contract gebruikt worden voor het direct doorbelasten van kosten, en het aanmaken van een periodieke opdracht. Dankzij de wijziging en de achterliggende werking ervan wordt het, naast elke periode een nieuwe opdracht aanmaken, ook mogelijk de aantallen van een bestaande opdracht automatisch op te hogen. De opdracht 'groeit' als het ware door de tijd heen, waardoor je rapportages en dashboards altijd kloppend blijven! Alles over de nieuwe werkwijze bij contracten vind je op onze supportpagina.

Facturen samenvoegen

Tot slot lanceren we met de update de mogelijkheid om conceptfacturen samen te voegen. Via het factuuroverzicht kun je ofwel van een selectie, ofwel van alle conceptfacturen middels de knop 'Facturen samenvoegen...', bestaande conceptfacturen samenvoegen. Gripp voegt facturen samen die van dezelfde relatie zijn, en waarbij dezelfde sjabloonset is ingesteld. Het onderwerp, het kenmerk en de omschrijving worden aan elkaar geplakt als suggestie, maar het staat je vrij om deze voor de definitieve omzetting zelf aan te passen. Meer informatie over het samenvoegen van facturen vind je op onze supportpagina.
Afbeelding

Toevoegingen aan de API

Er zijn nog twee uitbreidingen gemaakt op de API. 
  • Verlofmutaties zijn nu ook beschikbaar via de absencerequest en absencerequestline entities.
  • De mogelijkheden tot file uploads uitgebreid. Alle bijlagen e.d. die in Gripp beschikbaar zijn, kunnen nu ook via de API opgevraagd en opgeslagen worden. 

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!