Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Maak een vliegende start met je offertes

Geplaatst op 31 maart 2020 door Marieke
Gripp is uitstekend geschikt voor het maken van mooi vormgegeven, uitgebreide en geheel naar wens in te richten offertes. Omdat wij graag het goede voorbeeld geven, hebben wij besloten onze eigen offerte eens flink op de schop te nemen. Graag delen wij het proces en het resultaat in twee blogs, waarvan dit de eerste is, om de vele mogelijkheden die Gripp biedt nog eens goed onder de aandacht te brengen.

Samenwerking

Omdat bij het ontwikkelen van een goede offerte toch meer om de hoek komt kijken, hebben wij besloten hiervoor inhoudelijk hulp te vragen aan Maurits Vroombout van Everbetter, een bedrijf dat gespecialiseerd is in offertedesign. Maurits heeft ons geholpen bij het krijgen van inzicht in het doel, het vaststellen van de gebruikers en de doelgroep en ten slotte het bepalen van de vorm én inhoud van de offerte.
Everbetter is een bureau voor branding en design. Het bureau zag dat bedrijven kansen laten liggen door saaie offertes. Daarom heeft Everbetter een speciale dienst opgezet: Offertedesign. Saaie documenten worden slimme verkooptools die helpen meer kansen te pakken. Everbetter werkt zelf ook met Gripp. De uitgebreide functionele en visuele mogelijkheden van de offertemodule was voor hen dé reden om voor Gripp te kiezen.

Goede offerte

Het doel van het verbeteren van je offerte is om een vrij saaie offerte te veranderen in een wervende verkooptool, waarmee meer conversie, een sterkere klantenbinding, een beter imago en minder misverstanden bereikt kan worden. En die je bovendien in staat stelt sneller te werken en tijd over te houden. Ofwel Gripp te gebruiken waar het voor het bedoeld is: meer vakantie!

Doelen vaststellen

De nieuwe Vliegende start offerte van Gripp is ontwikkeld aan de hand van een gestroomlijnde methode van Everbetter. Deze methode begon met een kick-off waarin onze wensen en doelen zijn besproken. Daaruit bleek dat de nieuwe offerte met name duidelijker en sneller te maken moest zijn. Door een betere structurering van de informatie is de offerte niet alleen duidelijker voor onze klanten, maar kunnen wij een offerte ook maken met slechts een paar muisklikken.
Een ander issue is planning. Om er voor te zorgen dat wij de alles tijdig kunnen inplannen. Omdat wij graag willen dat onze klanten de door hun gewenste deadline halen, is het van belang dat alles tijdig wordt geaccordeerd en ingepland. Hiervoor hebben we getracht de uiterste datum van ondertekenen op een vriendelijke manier weer te geven op de offerte.
Maurits Vroombout van Everbetter:
“Als specialist weet ik hoe een effectieve offerte eruitziet. Gripp is kampioen in functionele en visuele mogelijkheden voor offertes. Ik kan mijn offertes helemaal naar mijn hand zetten in Gripp. Zo kan ik offertes aan mijn klanten aanbieden die super effectief zijn.”

Doelgroep bepalen

Bij het bepalen van de doelgroep kwam naar voren dat de beslissers in een organisatie niet altijd dezelfde personen zijn als degenen die zich in Gripp verdiept hebben. Om ook hen te overtuigen besloten we een leaflet toe te voegen met een overzicht van de voordelen van Gripp.

Vormgeving

Tot slot mocht de offerte wel iets flitsender ogen. We hebben getracht de vormgeving het Gripp-gevoel mee te geven: enthousiast, ondersteunend en gemakkelijk.
Afbeelding

Uitvoering

Met de verzamelde input is Everbetter aan de slag gegaan, waarbij een structuur is opgezet, een verhaallijn is gecreëerd en de informatie is herordend. In een volgend blog laten we hiervan de uitkomst zien, vertellen we over de technische implementatie en tonen we reacties op onze nieuwe offerte.
Hulp
Gripp biedt je voldoende mogelijkheden zelf mooie offertes te realiseren. Lukt dit je niet of heb je hier geen tijd voor, dan kunnen we je in contact brengen met Everbetter, die ons geholpen hebben bij dit proces.

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!