files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Klantgericht CRM Gripp legt de focus op tevreden klanten

Geplaatst op 27 september 2018 door Renate
Onze medewerkers doen alles voor tevreden klanten. Renate deelt haar tips over klantvriendelijkheid. Doe je voordeel met een klantgericht CRM.

Meer tevreden gebruikers met behulp van "LSD", "OMA" en een glimlach

Gripp legt als klantgericht CRM de focus op tevreden gebruikers. Hoe? Dat laten we zien in deze blogserie. De eerste Gripp-medewerker aan het woord is Renate van Dongen. Zij volgt samen met haar supportcollega’s een training klantvriendelijkheid om iedereen nog beter van dienst te zijn. Ze deelt haar vier belangrijkste leermomenten, zodat jij er ook je voordeel mee kunt doen.

1. Stel open in plaats van gesloten vragen

"De belangrijkste eyeopener voor mij op het gebied van klantvriendelijkheid is dat we vaak tachtig procent gesloten vragen stellen en maar twintig procent open. Met een open vraagstelling krijg je gerichtere informatie. Die heb je nodig om de vraag van de klant optimaal te behandelen."

2. Gebruik "LSD"

"Een confronterende oefening was dat twee collega’s met de ruggen naar elkaar toe een A4 op dezelfde manier moesten vouwen. Dat is moeilijker dan het lijkt. Het lukt pas als je effectief de gesprekstechniek LSD inzet: luisteren, samenvatten en doorvragen. Controlevragen zijn belangrijk: “Begrijp ik het goed dat ik het papier nu moet dubbelvouwen?” Als je één stap overslaat, gaat het vouwwerk verkeerd. Daardoor luister ik nu aandachtiger."

3. Denk niet in "OMA"-termen

"OMA staat voor overtuigingen, meningen en aannames. En die hebben en maken we veel. Dat werd duidelijk toen we in een Cluedo-oefening de doodsoorzaak van Romeo en Julia moesten achterhalen. De vragen die we stelden, gingen continu over mensen. Wat bleek aan het eind: Romeo en Julia waren goudvissen. Soortgelijke aannames doen we ook vaak aan de telefoon. Ik ben er nu op gebrand de voor de hand liggende vragen toch te stellen."

4. Bouw een klantgericht gesprek op

"Een klantgericht en effectief gesprek verloopt in vier fases: aanvang, analyse, aanbod en afsluiting. En die aanvang heb ik ook kunnen verbeteren met behulp van de training. Ik kreeg namelijk de handige tip om voordat je opneemt een glimlach op je gezicht te toveren. Ik merk dat ik alleen met een verandering van gezichtsuitdrukking al vrolijker de telefoon opneem.”

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!