Alle artikelen

Gripp update: verbeteringen in de planning, automation, en meer!

Deze update staat voor het grootste deel in het teken van de verbeterde planning. In samenwerking met enkele klanten zijn er flink wat verbeteringen doorgevoerd in de verschillende manieren hoe je in Gripp kunt plannen. We sommen ze hieronder kort op. Ben jij meer een kijk-type dan een lees-type, dan kun volgende week genieten van enkele screencasts, waarin we alles uiteenzetten. Zodra de video’s beschikbaar zijn sturen we je een mailtje!

Splitsing planning
Voor meer duidelijkheid en overzichtelijkheid wordt de huidige capaciteitsplanning gesplitst in twee verschillende weergaven: weekplanning en capaciteitsplanning. Zo vind je in de weekplanning altijd al je medewerkers (al dan niet gefilterd) onder elkaar, met het detailniveau van de individuele agenda-items. De capaciteitsplanning biedt een globaler overzicht, en toont in een oogopslag de bezettingsgraad (al dan niet gefilterd), welke op diverse wijzen gegroepeerd kan worden.

Weergave instellingen, presets & toolbar
De weergave-instellingen zijn vereenvoudigd en tegelijkertijd uitgebreid. Zo kun je zelf de gewenste kleuren bepalen (nieuw toegevoegd bij opdrachten en projecten), en presets opslaan en delen met (een deel van) je collega’s. Tevens zijn een aantal functies verplaatst naar de toolbar rechtsboven. Houd je muis even stil over een van de knoppen voor een beknopte uitleg. 

Taken zelf laten plannen door medewerkers
Met de update dit weekend wordt het mogelijk om bij een taak aan te geven wie deze bij voorkeur moet uitvoeren, en tussen welke begin- en einddatum dat moet gebeuren. Dit voegt een krachtig element toe aan Gripp: de mogelijkheid dat medewerkers zelf hun eigen agenda vullen. Met een druk op de knop met de verrekijker, verschijnen de aan jouw toegewezen taken verdeeld over de resterende roosteruren bovenaan je agenda in een duidelijk aangegeven kader. De taken zijn eenvoudig in je agenda te slepen, vervolgens af te ronden, en middels het kleine zandlopertje direct te voorzien van uren. 

De hele werkwijze (en meer) staat uitgelegd op onze supportpagina.

Krachtigere capaciteitsplanning
De losgetrokken capaciteitsplanning heeft de meeste veranderingen ondergaan. Ook hier kun je op twee niveaus een forecast doen van de verwachte hoeveelheid werk. We nemen hierbij ook de taken bij contracten mee, die al dan niet voorzien zijn van een voorkeursmedewerker. Daarnaast is het mogelijk om op de medewerkerspagina aan te geven welke skills een medewerker heeft, en hoeveel procent van de tijd de medewerker hiervoor beschikbaar is. Wanneer de capaciteitsplanning vervolgens gegroepeerd wordt op Taaktype / Skill, wordt rekening gehouden met de opgegeven verdeling. 

De gebruikte kleuren die weergegeven worden, zijn zelf aan te passen binnen de instellingen. Zo kun je zelf de grenzen aanpassen wanneer een cel een bepaalde kleur krijgt. Als voorbeeld hebben we in de nieuwe galerij-pop-up enkele handige presets voorgedefinieerd. Heb jij een handig standaardoverzicht dat je wilt delen met je concullega’s? Stuur de instellingen en een omschrijving op naar Gripp en wie weet voegen we dit toe aan de galerij!

Je leest alles over de nieuwe mogelijkheden (en meer) op onze supportpagina.

Toegevoegde widgets op de homepagina (Gripp Plus)
Er zijn twee extra widgets beschikbaar gekomen op de homepagina: Planning klanten en Planning diensten. In de widgets kun je per klant en per dienst (product/taak) direct zien hoeveel uren er ingeschat zijn, hoeveel uren er gepland staan en hoeveel uren er al geschreven zijn. Daarnaast is het mogelijk bovenin de widgets het schuifje ‘Waar ik teamleider van ben’ aan te zetten, waardoor enkel je eigen klanten / diensten getoond worden.

Gantt-chart op opdrachtpagina (bèta)
Met deze update doen we ook een eerste release van de Gantt-chart per opdracht. De interactieve chart biedt de mogelijkheid om je taken snel en eenvoudig grof te plannen en te voorzien van begindatum, einddatum, simpelweg door te slepen. Ook wanneer een project om wat voor een reden dan ook verplaatst moet worden, kun je gebruik maken van nieuwe Gantt-chart: selecteer eenvoudig meerdere taken, verplaatst ze, en Gripp zorgt er (optioneel) automatisch voor dat alle toekomstige niet-afgeronde taken worden mee verplaatst!

Alles over de nieuwe Gantt-chart lees je op onze supportpagina.

Uitbreidingen op bestaande functionaliteiten
Bij Gripp staan we niet stil. We zijn constant bezig met het luisteren naar onze gebruikers om bestaande functionaliteiten te verbeteren en nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Zo hebben we bijvoorbeeld voor Automation & Workflow de volgende aangevraagde aanpassingen doorgevoerd:

  • Regels gebaseerd op activiteiten
  • Automatisch tags toevoegen
  • Notificaties versturen via Slack, web melding en logboek
  • Meer vrijheid in het kiezen van de afzender bij een mail
  • Automatisch conceptfacturen verzenden

Daarnaast hebben we het makkelijker gemaakt om vrije velden onder te verdelen op de detailpagina door het toevoegen van kopjes. Hierdoor kunnen er gemakkelijker grote formulieren worden gemaakt waarbij het overzicht kan worden behouden.

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis