Alle artikelen

Gripp update: Probo-koppeling, Automation verbeteringen, en meer!

Geplaatst op 15 oktober 2020 door Jack

Probo-koppeling

Probo is één van de meest toonaangevende leveranciers voor resellers in print. Als reseller krijg je toegang tot meer dan 250 materialen en services, die je direct aan je klant kunt laten leveren. In samenwerking met Probo is er een integratie ontwikkeld om calculaties direct vanuit Gripp te starten, toe te kunnen voegen aan je offerte, en direct om te kunnen zetten naar een inkoopopdracht en bestelling. Daarmee bespaar je tijd, en worden fouten voorkomen!

Alles over de probo-koppeling, inclusief een instructievideo, vind je op onze supportpagina.

Overzichtsfiltering gekoppeld aan rechtenprofielen

Om beter te kunnen bepalen wie van jouw collega’s toegang heeft tot welke pagina’s, kent Gripp sinds jaar en dag een uitgebreid rechtenbeheersysteem. Met de komende update wordt dat uitgebreid met een extra filteringsmogelijkheid. Veel van de overzichten in Gripp zijn daarmee per rechtenprofiel te filteren. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat sommige medewerkers alleen openstaande inkoopfacturen mogen zien, of alleen offertes in bepaalde fases. Je kunt e.e.a. eenvoudig uitproberen via Instellingen > Rechtenprofielen > Rechtenprofiel bewerken > Filteren. 

Vrije velden

Vrije velden zijn zeer krachtig om net wat meer informatie gestructureerd op te kunnen slaan. Deze mogelijkheid is nu ook toegevoegd aan facturen en inkoopfacturen. Tevens is het, via de rechtenprofielen, mogelijk geworden om bepaalde vrije velden als alleen-lezen te markeren, zodat alleen bepaalde medewerkers deze velden kunnen invullen of wijzigen. Tot slot is de mogelijkheid toegevoegd om zelf de volgorde van de vrije velden te bepalen. 

Groepen verplaatsen

In opdrachten is het mogelijk geworden om groepen te verplaatsen naar een bestaande opdracht (van dezelfde opdrachtgever) of een nieuwe opdracht. Het verplaatsen kan met een druk op de knop via het detailscherm van een opdracht. Ga met de muis over de groepsregel en klik op Verplaats, en volgt de instructies.

Uitbreidingen Automation

In de automation zijn een aantal extra mogelijkheden toegevoegd. 

  1. Er is een extra actie Blokkeer en geef melding toegevoegd, waarmee een aantal handige automations zijn te creëren, zoals het (on)mogelijk maken van het verzenden van een offerte vanaf een bepaald bedrag door bepaalde mensen. 
  2. Er is een extra filtering-niveau toegevoegd om automation-regels alleen toe te passen op bepaalde ingelogde gebruikers. Zo kun je er voor zorgen dat bijvoorbeeld alleen directieleden inkoopfacturen groter dan 10.000 euro mogen accorderen.
  3. De entiteit medewerker is toegevoegd, zodat deze ook als startpunt gebruikt kan worden.

Wil je aan de slag met Automation rules? Op onze supportpagina lees je precies hoe!

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis