Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Gripp & boekhouden

Geplaatst op 28 januari 2020 door Marieke
Om vanuit Gripp je boekhouding te kunnen doen, heb je de keuze uit drie mogelijkheden:
 • Boekhoudmodule van Gripp
 • Live-koppeling extern boekhoudpakket
 • Export/Import extern boekhoudpakket
Meer over deze drie mogelijkheden lees je in dit blogartikel.

Boekhoudmodule van Gripp

Gripp is naast een projectadministratiepakket, ook een volledig boekhoudpakket. Dat betekent dat je vanaf het eerste klantcontact tot aan de jaarcijfers alle gegevens overzichtelijk en gestructureerd binnen één pakket hebt. De hoeveelheid data die aan elkaar gekoppeld is, zorgt ervoor dat je realtime inzicht hebt in je hele bedrijf!
Gripp beseft dat ondernemers doorgaans geen boekhouders zijn en heeft geprobeerd de meeste boekhoudkundige zaken zo simpel mogelijk te maken. De wet eist dat je als ondernemer BTW vordert van je klanten en afdraagt aan de Belastingdienst en dit nauwkeurig administreert zodat het controleerbaar is. Hoe je dat precies doet, daar ben je vrij in, maar het gebruik van een online boekhoudpakket zoals Gripp is natuurlijk wel zo handig. Met het versturen van je verkoopfacturen, en het automatisch ontvangen en verwerken van je inkoopfacturen is dit voor het grootste gedeelte geautomatiseerd. Je boekhouder kan hiermee met een druk op de knop de juiste totalen inzien en opsturen naar de Belastingdienst.

Instellen boekhoudmodule

Hoe je de boekhoudmodule instelt lees je in deze handleiding. Op onze prijzenpagina kun je terugvinden wat de maandelijkse kosten zijn van de boekhoudmodule.

Live-koppeling extern boekhoudpakket

Omdat lang niet alle klanten van Gripp de boekhoudmodule van Gripp gebruiken, bijvoorbeeld omdat de accountant al in een ander pakket werkt, dan is het erg prettig wanneer de benodigde gegevens gemakkelijk van Gripp over te zetten zijn naar dat andere pakket. Gripp beschikt daarom over een aantal live-koppelingen die je het leven een stuk makkelijker maken.
Gripp heeft een live-koppeling met de volgende boekhoudpakketten: Exact Online, Twinfield en Yuki (alleen verkoop). Deze live-koppeling zorgt ervoor dat je je facturen, die je in Gripp maakt, met een druk op de knop kunt synchroniseren naar het betreffende boekhoudpakket. In dit boekhoudpakket verwerkt je vervolgens de betalingen vanuit de bank, die na synchronisatie weer in Gripp terechtkomen bij de betreffende facturen.

Instellen live-koppeling

Voor deze live-koppelingen zijn een aantal instellingen nodig. Welke dit zijn kun je lezen in de onderstaande artikelen:
Op onze prijzenpagina kun je terugvinden wat de maandelijkse kosten zijn van deze live-koppeling.

Export/Import extern boekhoudpakket

Voor klanten die geen gebruik willen maken van de live-koppeling of gebruikmaken van een ander boekhoudpakket, beschikt Gripp over een export/import mogelijkheid. Hierbij exporteer je je facturen vanuit Gripp naar Excel en importeer je ze vervolgens in het betreffende boekhoudpakket. Voor een groot aantal pakketten bestaat de mogelijkheid een specifieke export te maken, die al zo ingericht is dat alle kolommen overeenkomen die nodig zijn in het betreffende boekhoudpakket, zodat je dit na het exporteren rechtstreeks weer kunt importeren, zonder dat er nog bewerkingen nodig zijn.
Voor de volgende pakketten bestaat een specifieke exportmogelijkheid:
 • Afas
 • Accountview
 • Cash
 • Exact Globe
 • Exact Online
 • King
 • Muis
 • Reeleezee
 • Snelstart
 • Twinfield
 • YOB
 • Yuki
Wanneer jouw boekhoudpakket niet voorkomt in bovenstaande lijst, kun je gebruikmaken van een generieke exportmogelijkheid. Dit is een generiek Excel-bestand, dat je na eventuele bewerking kunt importeren in jouw boekhoudpakket.

Instellingen export

Om ervoor te zorgen dat je bestand correct geëxporteerd kan worden, zijn er aantal instellingen nodig in je Gripp-account. Meer hierover lees je in onderstaande artikelen:

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!