Gripp-levels uitgelegd

Om je te helpen het maximale uit Gripp te halen, hebben we een lijst samengesteld van punten die belangrijk zijn voor een optimale bedrijfsvoering. Per item op de lijst krijg je punten, met een bijhorend Gripp-level als gevolg. Haal jij het maximale uit jouw Gripp?

1. Vul je bedrijven altijd in met daarbij een KvK-nummer

Het kan even wat werk zijn, maar door het invullen van een KvK-nummer kan Gripp je waarschuwen voor dubbele bedrijven, 'oeps'-momentjes richting je klant voorkomen, en je een strakkere rapportage voorschotelen. In de toekomst kunnen we je tevens op de hoogte gaan brengen van credit-scores, een eventueel faillissement, of adreswijzigingen.

2. Gebruik inkoopopdrachten

Voor producten of diensten die je inkoopt maak je een inkoopopdracht aan. Met een inkoopopdracht voorkom je spookfacturen, en heb je een beter beeld van de nettowinst op een opdracht of offerte. Inkoopopdrachten gaan in toekomstige rapportages tevens benut worden voor het bepalen van een goede inschatting van de onderhandenwerk-positie en andere nuttige inzichten.

3. Je stuurt (automatisch) je facturen met Gripp

Een van de kerntaken van Gripp is het versturen van facturen en het helpen bij een goed debiteurenbeheer. We hebben er alles aan gedaan om je opdrachten met een druk op de knop om te kunnen zetten naar een correcte en volledig gespecificeerde factuur. Hoe specifieker jouw factuur, des te kleiner de kans dat deze bij je klant op de stapel belandt. Ook kun je in Gripp verlopen facturen automatisch laten herinneren. Je debiteurenbeheer is hiermee strak op orde, en je cashflow gezond.

4. Je ontvangt je inkoopfacturen in de Gripp-inbox

Door het ontvangen van inkoopfacturen in Gripp heb je een goed beeld van je brutowinst. Wanneer deze inkoopfacturen ook nog eens voorzien zijn van een UBL bijlage, wordt het leven helemaal een stuk makkelijker! Simpelweg een korte check of alles in orde is, en je bent klaar. Dieper inzicht krijg je verder nog door het koppelen van inkoopfacturen aan projecten. Daarmee worden krachtige rapportages mogelijk.

5. Vul de werktijden van je medewerkers en hun interne kostprijs in

Vul het rooster en de kostprijs van je medewerkers in. Hierdoor kan Gripp een indicatie geven van de nettowinst per opdracht, en je helpen bij het inplannen van taken.

6. Vul je eigen (bedrijfs)gegevens in

Dat is makkelijk punten verdienen. Vul al je gegevens compleet in bij de identiteit en bij de medewerkers.

7. Maak je offertes in Gripp

De meest prachtige offertes maak je met Gripp, die daarna ook nog eens online ondertekend kunnen worden door je klant. Je ontvangt een seintje wanneer dat is gebeurd, zodat je direct actie kunt ondernemen. Offertes omzetten naar een opdracht of een factuur is letterlijk één klik. Als dat geen time-saver is, dan weten wij het ook niet meer.

8. Volg je opdrachten in Gripp

Voor de werkzaamheden voor je klanten maak je een opdracht aan. Opdrachten in Gripp zorgen ervoor dat je je projectadministratie goed op orde hebt, en nooit meer geld laat liggen.

9. Maak gebruik van de ingebouwde planning

Werk vanuit een strakke planning, zodat iedereen altijd weet wat hij moet doen, en geschreven uren tot in detail teruggezocht kunnen worden. Met de nieuwe capaciteitsplanning kun je de kostbare tijd maximaal benutten, en dus meer omzet draaien.

10. Schrijf je uren elke dag

Niets is zo vervelend voor een projectmanager om achter de feiten aan te lopen. Wanneer iedereen netjes z'n uren schrijft in Gripp, dan is het voor de projectmanager een eitje om zijn projectbudgetten goed te kunnen monitoren, en overschrijdingen voor te zijn.

11. Vul de kostprijs van je artikelen in

Vul bij al je producten ook de eventuele kostprijs in. De kosten van geschreven materialen worden zo verwerkt in de indicatie van de nettowinst op een opdracht.

12. Gebruik de boekhoudmodule

Door gebruik te maken van de geïntegreerde boekhoudmodule is je boekhouding zonder enig werk al voor 95% gedaan. Je bespaart veel tijd, en kunt bedragen ook nog eens eenvoudig terugleiden tot projectniveau.

13. Target en budgetten ingesteld

Stel je beoogde targetomzet en budgetten in en blijf op koers.